Hoppa direkt till innehåll

Bo kvar hemma så länge du vill med hjälp av välfärdsteknik

Att få bo och leva som man vill, att ha kontroll, frihet och värdighet är viktigt för alla. Även för äldre och personer med funktionsnedsättning.
Med hjälp av välfärdsteknik är det möjligt att skapa ett tryggt hem med lösningar som gör det möjligt att bo kvar hemma. Dessa hjälpmedel skapar trygghet och värnar om individens integritet och självständighet.
Sverige satsar stort på att bygga ut e-hälsa. I Sundbyberg har vi kommit en bit på väg. Vi kallar det välfärdstjänster och det omfattar en lång rad möjligheter för ett bättre och tryggare liv. Här är några exempel på välfärdstjänster som vi hoppas kunna erbjuda inom kort.
Vårdsensorer som larmar om personen t.ex. fallit ur sängen och inte reser sig upp inom en viss tid.
Sensormattor som registerar när personen är på väg att kliva upp ur sängen och larmar partner, sambo, anhörig eller personal som då kan möta upp för att ge stöd vid t.ex. toalettbesök.
Sängsensorer som registrerar sömnkvalité, känner av fukt, viktförändring och rörelse vilket kan underlätta planering för förebyggande insatser.
Vårdsensorer som kan användas vid planerad digital nattillsyn. Personal tittar då till personen på förutbestämda tider.
Påminnelsesystem som t ex påminner om att det är dags att ta medicinen, äta frukost/lunch/middag eller att tvättmaskinen är klar.
Varningssensorer som påminner att dörrar och fönster inte är låsta, att elektriska apparater, spisen, kaffebryggaren och tvättmaskinen inte är avslagen eller larmar om att en vattenkran står och rinner och vattenläckage.
Dag/Natt-kontroll som med en knapptryckning slår av all påslagen elutrustning, släcker lampor, drar ned persienner och larmar om dörrar är olåsta.
Ljusslingor som automatiskt tänds och lyser upp vägen till toaletten eller köket nattetid för att undvika fallolyckor.
Inbrottslarm med ljudlig signal och larm till väktare.
Det här bara några exempel på hjälpmedel och funktioner inom välfärdsteknologin. Du kommer att se mer av detta i vårt tjänsteutbud framöver.
Har du frågor är du välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer.