Hoppa direkt till innehåll

Koppla upp din tjänst

Så här kopplar du upp internet
Din dator ska ha ett nätverkskort och en nätverksport. Mellan nätverksporten på din dator och något av uttagen på stadsnätsboxen som avser datorer kopplar du en nätverkskabel. Vill du koppla upp flera datorer och annan utrustning kan du använda dig av en router. Instruktioner för det hittar du längst ner på sidan.


Så här kopplar du upp bredbands-tv
Oavsett om du väljer traditionell bredbands-tv eller öppen tv behöver du en tv-box för att kunna se på tv. Du behöver även en stadsnätsbox för att säkerställa prestandan för tv-signalen så att den inte störs av övriga tjänster som internet och telefoni. Koppla tv-boxen till stadsnätsboxen med en vanlig nätverkskabel. Från tv-boxen ansluter du tv:n via Scart, RGB, S-Video eller HDMI beroende på vad du har för tv-box och tv.
För varje tv-apparat du har måste du även ha en tv-box. Tv-boxen ska alltid kopplas direkt till Stadsnätsboxen och inte via en router.


Så här kopplar du upp telefoni
I Stadsnätsboxen kopplar du in telefonidosan som du får från din telefonileverantör. Instruktioner för hur du kopplar in telefonen kommer med telefonidosan.


Så här kopplar du upp flera datorer och annan utrustning
Om du vill koppla upp flera datorer eller annan utrustning kan du använda dig av en router som du kopplar in i Stadsnätsboxen. En router fungerar som ett grenuttag och ger dig fler portar att koppla utrustning till. Det går även bra att använda en trådlös router om du vill ha ett trådlöst nätverk.