Hoppa direkt till innehåll

Anslut din villa

Du som är villaägare får genom att ansluta ditt hus till stadsnätet tillgång till modern fiberteknik med obegränsade möjligheter. En fiberanslutning till stadsnätet innebär en framtidssäker investering i fastigheten.
Vill du ansluta din villa till stadsnätet? För att se statusen för just ditt område kan du söka på din adress.

1. Gör en intresseanmälan

Klicka här för att fylla i och skicka in din intresseanmälan för villa > Du får då ett avtal hemskickat som ska undertecknas och returneras.

2. Villaägaren gräver själv

Du står för grävningen på din egen tomtmark från angiven plats vid tomtgränsen fram till villan. Vi kan ordna hjälp för detta arbete om du behöver det, dock får du stå för kostnaderna. Du ansvarar även för återställningen på din egen tomt.

3. Vi sätter upp ett Stadsnätsuttag

Vi ansluter med fiberkabel och monterar en Stadsnätsbox inne i fastigheten. El ska finnas framdraget i närheten av stadsnätsboxen. Från stadsnätsboxen bygger du ditt eget villanät med kabel eller trådlöst.

Hur kan du öka värdet på din villa?

Vi frågade en erfaren mäklare från området vad en installation innebär för värdet på en fastighet:
Mäklare från Svenska Mäklarhuset
”En fiberanslutning är absolut positivt ur en försäljningssynpunkt. I dagens samhälle ställs höga krav på snabb uppkoppling och det är något som köpare förväntar sig ska finnas installerat. Vi märker på fastigheter utan fiberanslutning att det blir ytterligare en åtgärd för köparna som gör deras flytt mer omfattande. Jag skulle uppskatta att en fiberanslutning höjer värdet på bostaden med 50 000 – 100 000 kr” säger Marcus Nilsson på Svenska Mäklarhuset.